Evje Barneskule

Hvor: 4735 - Evje

Når: 2020

Hvem:

Installatør – Evje Elektriske A/S  //
Oppdragsgiver –  Evje og Hornnes Kommune  //
Entreprenør – Smeland Byggservice A/S  //

Kort om prosjektet: Skolens bygg var først reist mellom 1956 og 1957 og har vært et læringssted for barn og unge fra første stund. Det er om lag 200 elever og 32 ansatte på Evje Barneskule i dag. I 2020 sto et helt nytt bygg klart til unge Evjeboere. Det var i den sammenheng Q-Light ble kontaktet. Vi er totalleverandør på belysningen innvendig. Hele rehabiliteringen, omfatter alle klasserom, oppholdsrom, ganger og lærerværelser. I tillegg til en spennende løsning i foajéen, som inneholder hele 14 lyspendler!

Spesielle utfordringer og løsninger: Godt lys er nøkkelen til et godt læringsmiljø! Q-panel er et fleksibelt produkt som har et stort bruksområde. Den har lav blending, god fargegjengivning og veldig vid lysspredning. Dette var et selvsagt valg når det kom til dette prosjektet. Å unngå blending er spesielt viktig for barn, når det kommer til læring og konsentrasjon. Det er lett å bli ukonsentrert eller få hodepine når man skal fokusere over lengre tid. Da er en god lysarmatur særs viktig.
Globe heter de dekorative pendlene i foajéen, de er brukt som et blikkfang og som et dekorelement i inngangspartiet. De inspirerer til nysgjerrighet og læring og kan minne om vårt solsystem med sine planeter og dvergplaneter. En lærer på skolen sa til oss at hun elsket den nye belysningen og at det var som å komme inn i dagslys. Hun ble inspirert, samtidig som hun så en stor endring i barnas hverdag etter at de kunne ta i bruk det nye bygget. Hun var også veldig glad i foajéen, hun sa at den var flott fra utsiden og ga henne et løft når hun kom på jobb hver morgen!

Kontaktperson Q-Light:

Kristoffer Repstad

M: 466 26 678
E: kristoffer@qlight.no

      

 

 

    

 

 

       

 

 

       

 

       

 

Produkter brukt i prosjektet