Nygård skole

Hvor: Nygårdsheia 17 – 4640 - Søgne

Når: 2019-2020

Hvem:

  • Oppdragsgiver – Søgne Kommune //
  • Prosjekteringsledelse – Prosjektgruppen AS //
  • Arkitekt - Trollvegg //
  • Entreprenør – PK Entreprenør //
  • Installatør – Tratec AS Elektrisk //

Kort om prosjektet: Nygård skole ble bygget i 1923, og ble på den tiden regnet for en av de mest moderne skolene i Vest-Agder. Skolen har i 2020 gjennomgått en rehabilitering av inne og uteområdet. Q-Light har i den anledning vært totalleverandør av belysning til prosjektet. Dette er en barneskole med ca. 350 elever fra 1.-7. trinn. Nybygget som ble utarbeidet i 2019-2020 er på ca. 1800 m2 med tilhørende uteområder.

Spesielle utfordringer og løsninger: I dette prosjektet er lyskvalitet hovedfokus, lys er nøkkelen til et godt læringsmiljø. Videre skulle belysningen stå i stil med byggets nyrenoverte profil. Comodo er et utmerket valg til godt kontorlys, og den har vi valgt som hoved armatur i lokalene, hvor lærere og elever skal jobbe. Mens en mer tildekket armatur Q-panel er valgt i spise- og lærerværelsene.

Skolen ønsket også å fargekoordinere lysarmaturene med arkitekturen i det nyrenoverte bygget. Som du ser i inngangen til bygget går orangefargen fra stålprofilene igjen i fargen til de nedhengte Rina armaturene. Noe som er mulig ettersom Rina sammen med mange andre av være produkter er tilgjengelig i hele RAL-fargeskalaen.    

 

Kontaktperson Q-Light:

Kristoffer Repstad

M: 466 26 678
E: kristoffer@qlight.no

 

 

         

 

 

 

 

 

 

      

 

 

    

 

 

    

 

 

 

 

 

Produkter brukt i prosjektet