Prosjektvisualisering

Hvordan et lyskonsept blir til

Noen ganger får man et prosjekt hvor idéene faller som lys fra klar himmel. Dette var et av de prosjektene hvor vi fikk mulig­heten til å la designerne våre løpe fritt, og resultatet er et slående produkt som viser kjærlighet til lokalmiljøet. I dette prosjektet skulle et lokalt kulturhus fornyes, og vi fikk i ­oppdrag å komme med belysningskonsept.

Lyskonseptet

Norge er et langstrakt land, med fjorder, breer, elver og mennesker plassert på de merkeligste steder.

Sogndalselva kan på mange måter sammenlignes med landet vårt. Den er langstrakt og slynger seg gjennom bakker og berg ut mot havet. Inspirasjons­kilden var klar, så vi betraktet elva fra oven, og fant et parti som slynger seg som mest. Elva har vært en livsviktig kilde for de som bor rundt den i generasjoner, og vi bestemte oss for at dette skulle være høydepunktet i vår løsning.

Olena armaturene rundt elven symboliserer jordflekker som henter næring fra elven. Hver og en armatur har blitt fylt med gresslignende akustikk­plater for å bedre romakustikken.

Hvordan vi går frem

Vår innstilling er at et belysningskonsept ikke bare skal være funksjonell belysning, men også være vakkert og inspirerende.

Når vi får et prosjekt som dette så er det mange tanker som må samles.Første stadiet i prosjektet er å få oversikt over hva kunden ønsker. Så kommer tegninger som gir oss innsikt i hva som skal belyses. Tegningene vi mottar blir brukt til å beregne hvor mye lys som må til for å imøtekomme kundens ønske og samtidig tilfredsstille Norsk Standard.

Vi velger riktige armaturer til prosjektet og det antallet som passer best i forhold til krav og ønske. All relevant dokumentasjon blir samlet i et belysnings­forslag som ferdigstilles og sendes videre. Kunden mottar tegninger, lysberegninger, bilder og datablader fra oss innen den fristen som er gitt.

 

 

 

Kontakt oss

T: 38 13 49 00


E: post@qlight.no

Under ser du to av våre store prosjekter

Se vår referanseside for å se flere av våre store prosjekter.